Indická nakládaná vejce (2 x)
(Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.120-121, Merkur Praha, 1987, indická kuchyně)
Indická nakládaná vejce I
(Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.120, Merkur Praha, 1987)
Suroviny:
12 vajec natvrdo12 bobkových listů250 ml octa1 lžička mletého pepře1 lžička chilli nebo pálivé papričky1 lžička mletého zázvoru
Postup přípravy:Vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem v přiměřeně velké sklenici.Ocet a koření svaříme v patřičném množství vody (tj. aby pak byly vejce ve sklenici zcela zality nálevem).Když nálev vystydne, vejce zalijeme a sklenici uzavřeme. Když po několika dnech vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme na podélné půlky a podáváme s hořčicí a plackami.
nahoru
Indická jinak nakládaná vejce II
(Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.121, Merkur Praha, 1987)
Suroviny:
12 vajec natvrdo12 bobkových listů500 ml octa1 lžíce celého pepře12 hřebíčků1 lžička tymiánuhrst zelené petrželky1 lžíce práškového cukru (nejlépe hnědého nebo karamelizovaného).
Postup přípravy:Vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem a dáme do přiměřeně velké sklenice.Ocet, koření a cukr svaříme v patřičném množství vody (tj. aby byly vejce pak ve sklenici zcela zality nálevem).Když směs vychladne, rozmícháme v ní jemně nasekanou petrželku a vejce zalijeme, sklenici uzavřeme a uložíme. Když vejce ztmavnou, pokrájíme je a podáváme.
nahoru
Na obsah kapitoly "Vejce"
HOME