Indická nakládaná vejce (2 x)
(Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.120-121, Merkur Praha, 1987, indická kuchyně)

Indická nakládaná vejce I
(Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.120, Merkur Praha, 1987)
Suroviny:
  • 12 vajec natvrdo
  • 12 bobkových listů
  • 250 ml octa
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička chilli nebo pálivé papričky
  • 1 lžička mletého zázvoru

    Postup přípravy:
  • Vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem v přiměřeně velké sklenici.
  • Ocet a koření svaříme v patřičném množství vody (tj. aby pak byly vejce ve sklenici zcela zality nálevem).
  • Když nálev vystydne, vejce zalijeme a sklenici uzavřeme.
  • Když po několika dnech vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme na podélné půlky a podáváme s hořčicí a plackami.
    nahoru

    Indická jinak nakládaná vejce II
    (Vladimír Miltner: "Indická kuchyně", str.121, Merkur Praha, 1987)
    Suroviny:
  • 12 vajec natvrdo
  • 12 bobkových listů
  • 500 ml octa
  • 1 lžíce celého pepře
  • 12 hřebíčků
  • 1 lžička tymiánu
  • hrst zelené petrželky
  • 1 lžíce práškového cukru (nejlépe hnědého nebo karamelizovaného).

    Postup přípravy:
  • Vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem a dáme do přiměřeně velké sklenice.
  • Ocet, koření a cukr svaříme v patřičném množství vody (tj. aby byly vejce pak ve sklenici zcela zality nálevem).
  • Když směs vychladne, rozmícháme v ní jemně nasekanou petrželku a vejce zalijeme, sklenici uzavřeme a uložíme.
  • Když vejce ztmavnou, pokrájíme je a podáváme.
    nahoru
    Na obsah kapitoly "Vejce"
    HOME
    [CNW:Counter]