Smažené singapurské nudle s kuřecím masem a krevetami
(Delia Smith, TV seriál, díl "Hvězdy východu, 2003, thajská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 lžíce sušených krevet (můžeme vynechat, nahradíme 1 lžičkou sardelové pasty - DDK)
  • 6 sušených čínských hub
  • 1 balíček rýžových nudlí
  • 1 stroužek nasekaného česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 3 lžíce podzemnicového (případně jiného) oleje
  • 1 střední cibule, jemně nasekaná
  • 2 plátky prorostlé slaniny, jemně nakrájené
  • 60 g vařeného kuřecího masa
  • 1 lžička pálivého koření kari
  • 60 g čerstvých (mražených - DDK) garnátů
    Na směs kapalin do džbánečku:
  • 2 lžíce vody z hub
  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce suchého vína (sherry, rýžové víno)

    Postup přípravy:
  • Přípravu pokrmu začneme tím, že namočíme jednu lžíci sušených krevet a sušené čínské houby shi-take na 30 minut do vařící vody.
  • Rýžové nudle, které se dělají v dlouhých vláknech vložíme na 15 minut do horké vody.
  • Na pánvi wok osmažíme na oleji nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, přidáme střední nadrobno nasekanou cibuli, namočené, okapané, nakrájené houby a krevety a jemně nakrájené plátky prorostlé slaniny.
  • Zamícháme a zvolna 15 minut opékáme, pak přidáme vařené na nudličky nakrájené kuřecí maso, pálivého kari a čerstvé (zmrazené - DDK ) garnáty.
  • Scezené a okapané nudle zamícháme a ještě potřebujeme přidat nějakou tekutinu.
  • Připravíme do džbánečku směs malého množství vody v nichž jsme máčeli houby, dále sójové omáčky a suchého bílého vína (sherry).
  • Nakonec přihodíme nasekanou čerstvou jarní cibulku, všechno promícháme a máme uvařeno.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]