Smažené singapurské nudle s kuřecím masem a krevetami
(Delia Smith, TV seriál, díl "Hvězdy východu, 2003, thajská kuchyně)
Suroviny:1 lžíce sušených krevet (můžeme vynechat, nahradíme 1 lžičkou sardelové pasty - DDK)6 sušených čínských hub1 balíček rýžových nudlí1 stroužek nasekaného česneku1 lžička nastrouhaného zázvoru3 lžíce podzemnicového (případně jiného) oleje1 střední cibule, jemně nasekaná2 plátky prorostlé slaniny, jemně nakrájené60 g vařeného kuřecího masa1 lžička pálivého koření kari60 g čerstvých (mražených - DDK) garnátů
Na směs kapalin do džbánečku:2 lžíce vody z hub1 a 1/2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce suchého vína (sherry, rýžové víno)
Postup přípravy:Přípravu pokrmu začneme tím, že namočíme jednu lžíci sušených krevet a sušené čínské houby shi-take na 30 minut do vařící vody.Rýžové nudle, které se dělají v dlouhých vláknech vložíme na 15 minut do horké vody.Na pánvi wok osmažíme na oleji nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, přidáme střední nadrobno nasekanou cibuli, namočené, okapané, nakrájené houby a krevety a jemně nakrájené plátky prorostlé slaniny.Zamícháme a zvolna 15 minut opékáme, pak přidáme vařené na nudličky nakrájené kuřecí maso, pálivého kari a čerstvé (zmrazené - DDK ) garnáty.Scezené a okapané nudle zamícháme a ještě potřebujeme přidat nějakou tekutinu.Připravíme do džbánečku směs malého množství vody v nichž jsme máčeli houby, dále sójové omáčky a suchého bílého vína (sherry). Nakonec přihodíme nasekanou čerstvou jarní cibulku, všechno promícháme a máme uvařeno.
ZPĚT do kapitolyHOME