Indická našlehaná omeleta - Anda dar-behest
("Alena Nouzová aj.: "Variace na kuchyně Orientu", str. 80, Avicena Praha, 1983, indická kuchyně)
Suroviny:6 vajec1/2 lžičky mleté kurkumy3 lžíce cibulové šťávy1 lžíce sekané petrželky1 paprička chilli1/2 lžičky soli20 g tuku
Postup přípravy:
Žloutky rozšleháme s cibulovou šťávou, petrželkou, kurkumou, sekanou papričkou, chilli a solí. Když je směs hladká (můžeme si pomoci např. ručním mixérem), zlehka do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs nalijeme na pomaštěnou pánev a pečeme ve vyhřáté troubě (180°C), až se omeleta zdvihne a ztuhne. Musí však zůstat kyprá. Rychle podáváme!
ZPĚT do kapitoly
HOME