Salát s kuřecím masem, garnáty a rýžovými nudlemi
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, podle Karla Černocha, thajská kuchyně)
Suroviny2 ks čerstvé větší kapie, na proužkyhlávkový salát6 ks mražených loupaných garnátů100 g vařených kuřecích prsíčektenké rýžové nudlečínské houby "shi-take"chilli sladká omáčkarybí omáčkamrkevcitrónová šťávatrochu česneku (nemusí být)
Postup přípravy:Smícháme veškeré ingredience nakrájené na úhledné kousky (kapie, omáčku chilli, česnek, krevety, uvařené kuřecí maso, rybí omáčku, uvařené černé houby shi-take, mrkvičku na tenké proužky a nebo ji vytvarujeme na oranžové květinky). Vše opatrně promícháme s rýžovými nudlemi. Nudle uvaříme tak, že je vložíme do vody, rukama je oddělíme od sebe a necháme jen přejít varem. Pak ihned scedíme. Nevaříme!! Na servírovací talíř rozložíme listy hlávkového salátu, ozdobíme dle fantazie, např. špalíčky mrkve se šikmým řezem a pak na těchto koncích ještě rozříznutými na několik proužků (je na to prý strojek, ale my si nějak poradíme!).
ZPĚT do kapitolyHOME