Thajské okurky v kořeněném nálevu
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, podle zpěváka Karla Černocha, thajská kuchyně)
Suroviny1 ks větší okurky tzv. hadovkykrájené kapie v nálevusojová omáčkarýžový ocet tmavýkoření pětí vůnívýhonky koriandru nebo rozdrcený koriandrrýžové vínočínské houby např. shi-take
Postup přípravy:Okurku vybavíme podélnými drážkami, pak nakrájíme na špalíčky, osolíme a necháme stát aby vypotila vodu.Přidáme citrónovou šťávu, sójovou omáčku, ocet, pepř, změklé houby, víno, kapie nakrájené podélně.Směs zasypeme kořením pěti vůníMisku dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby zapnuté na nejvyšší stupeň. Přidáme koriandr a dáme vychladit do lednice.
ZPĚT do kapitoly
HOME