Plněné sladké papriky z Hong Kongu
(Thomas Robson: "Entreé to Asia" - TV seriál, kniha vydána v Kanadě 1998,. čínskí kuchyně)
Suroviny:500 g mletého libového (případně kuřecího, hovězího nebo krůtího)2 lžíce (30 ml) pražených sezamových semínek1 velké vejce4 - 5 sladkých velkých paprik, různých barev, bez semen, rozpůlených podélně2 lžíce (30 ml) sezamového oleje2 lžíce (30 ml) sójové omáčky1 lžíce (15 ml) mletého koření chilli 2 lžičky (10 ml) hrubě drceného černého pepře4 stroužky česneku2 jarní cibulky (nasekané) nebo malá cibule2 cm nakrájeného kořenu zázvoru
Na ozdobu:listy čerstvého korinadru (nebo petržele) a opražená sezamová semínka
Příloha: brambory, rýže
Postup přípravy:Dobře zamícháme všechny suroviny kromě sladkých paprik a oleje. (Tato směs může být zmrazena na několik dní pro další potřebu). Naplníme půlky paprik masovou směsí a povrch náplně uhladíme. Rozpálíme olej na pánvi a na středním ohni restujeme asi 25 až 30 minut naplněné papriky obrácené masovou náplní ke dnu pánve. Počkáme, až je náplň hezky do červenohněda zbarvená.
Varianta: Můžeme papriky umístit na pekáčku do trouby předehřáté na 180°C po dobu 20 minut. Podáváme ozdobené zeleninou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME