Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě
(Od Pavla Svobody, dlouholetého přítele ze Zlína, 2002, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g cizrnové mouky
  • 300 g zeleniny: brambor, mrkev, cuketa, rajče
  • olej
  • 2 -3 lžičky soli
  • 1/2 kypřícího prášku (nemusí být)
  • koření: 1 lžička hořčičného semínka,1 lžička kumínu, 1/2 lžička řeckého sena, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sladké papriky a 1 lžička koriandru

    Postup přípravy:
  • Zeleninu nakrájíme na kostky asi 1-2 cm.
  • Připravíme tzv. čóns z koření (tj. prudce je opražíme na pánvi až se rozvoní) a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou.
  • Vymícháme řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu.
  • Tuto těstem zalitou zeleninu nalijeme na plech nebo do remosky.
  • Pečeme na 220 °C po dobu 30 - 35 minut.

    Poznámka
    Pokud nenajdeme v obchodě cizrnovou mouku, tak si ji umeleme nebo umixujeme z cizrny, kterou v pořádných obchodech určitě seženeme.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]