Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě
(Od Pavla Svobody, dlouholetého přítele ze Zlína, 2002, indická kuchyně)
Suroviny:300 g cizrnové mouky300 g zeleniny: brambor, mrkev, cuketa, rajčeolej2 -3 lžičky soli1/2 kypřícího prášku (nemusí být)koření: 1 lžička hořčičného semínka,1 lžička kumínu, 1/2 lžička řeckého sena, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sladké papriky a 1 lžička koriandru
Postup přípravy:Zeleninu nakrájíme na kostky asi 1-2 cm.Připravíme tzv. čóns z koření (tj. prudce je opražíme na pánvi až se rozvoní) a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou.Vymícháme řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu.Tuto těstem zalitou zeleninu nalijeme na plech nebo do remosky. Pečeme na 220 °C po dobu 30 - 35 minut.
Poznámka
Pokud nenajdeme v obchodě cizrnovou mouku, tak si ji umeleme nebo umixujeme z cizrny, kterou v pořádných obchodech určitě seženeme.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME