Jihoindické čočkové placičky
(Jarmila Madžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin", str. 15, Zemědělské nakladatelství Brázda, 1993, indická kuchyně)
Suroviny:250 g rýže120 g čočkysůlkari kořeníšpetka mletého zázvorupetrželová naťtuk na smažení
Příloha: pikantní zelenina
Postup přípravy:Propláchnutou rýži a přebranou, předem namočenou čočku uvaříme doměkka (nejlépe každou surovinu zvlášť, je těžké se trefit a směs nepřevařit nebo nedovařit - DDK).Po uvaření obě suroviny rozmačkáme nebo prolisujeme, ochutíme solí, nasekanou petrželovou natí, špetkou mletého zázvoru a kari kořením.Dobře promícháme a z hmoty tvoříme malé placičky, které opékáme na rozpáleném tuku.Podáváme s pikantní zeleninou.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME