Jihoindické čočkové placičky
(Jarmila Madžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin", str. 15, Zemědělské nakladatelství Brázda, 1993, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 250 g rýže
  • 120 g čočky
  • sůl
  • kari koření
  • špetka mletého zázvoru
  • petrželová nať
  • tuk na smažení

  • Příloha: pikantní zelenina

    Postup přípravy:
  • Propláchnutou rýži a přebranou, předem namočenou čočku uvaříme doměkka (nejlépe každou surovinu zvlášť, je těžké se trefit a směs nepřevařit nebo nedovařit - DDK).
  • Po uvaření obě suroviny rozmačkáme nebo prolisujeme, ochutíme solí, nasekanou petrželovou natí, špetkou mletého zázvoru a kari kořením.
  • Dobře promícháme a z hmoty tvoříme malé placičky, které opékáme na rozpáleném tuku.
  • Podáváme s pikantní zeleninou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]