Indické jemné jehněčí curry
(Anonym: Indian Cookery", Bay Cookery Collection, North Sydney,1996, indická kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:1 1/4 kg jehněčího masa z kýty nebo plecka90 g (3/4 šálku) hladké mouky100 g másla2 zelená jablka, oloupaná, bez jaderníků, na čtvrtky2 cibule, nasekané1 rajče, na čtvrtky2 stroužky česneku, rozmačkané2 lžíce směsi koření kari430 ml (1 a 3/4 šálku) vývaru2 lžíce nastrouhané kůry citrónu1 lžíce citrónové šťávy1 lžička hnědého cukru2 lžíce kokosové moučky2 lžíce rozinek sultánek1 lžíce oloupaných mandlí
Postup přípravy:Jehněčí maso zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na kostky a obalíme je v mouce, přebytečnou mouku oklepeme. Rozpustíme máslo v hrnci a maso osmahneme ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce přidáme jablka s cibulí, rajčetem, česnekem a práškem koření kari. Dusíme 3 minuty a pak slijeme všechen přebytečný tuk. Do hrnce nalijeme vývar a vrátíme do hrnce maso, přidáme citrónovou kůru a šťávu, cukr, kokosovou moučku a hrozinky. Uvedeme do varu, pak oheň zmírníme. Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké.Do hotového pokrmu zamícháme pražené mandle.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME