Indický semolinový pudink
(Anonym: "Indian Cookery", Bay Cookery Collecton, str. 92, North Sydney, 1996, indická kuchyně)
Suroviny:60 g másla15 g oloupaných mandlí125 g (1/2 šálku) semoliny nebo krupice - DDK875 ml (3 1/2 šálku) mléka125 g ( 1/2 šálku) moučkového cukru1 lžičky vanilkové esence (nebo část cukru nahradíme vanilkovým cukrem - DDK)15 g rozinek1/2 lžičky drceného kardamomu1/2 lžíce drceného muškátového oříšku.
Postup přípravy:Na pánvi rozpustíme máslo na kterém osmahneme mandle do světlehněda.Pak mandle odstraníme z pánve a dáme je stranou. Na máslo na pánvi nasypeme krupici (semolinu) a osmahneme ji během 2 minut.V jiném hrnci smícháme mléko s cukrem, přivedeme k varu a do mléka přesypeme osmahnutou semolinu (krupici) z pánve.Oslazené mléko s krupicí zahříváme za stálého míchání až směs zhoustne.Zamícháme do kaše vanilkovou esenci (vanilkový cukr - DDK) a necháme zchládnout.Kaši podáváme na talíři ve tvaru jakoby zmrzlinových kopečků posypané praženými mandlemi, rozinkami, kardamomem a muškátovým oříškem
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
<