Horké banány v kokosovém mléku
(Soňa Čermáková, Malang, Indonésie, 2001, indonéská kuchyně)Kokosové mléko - propůjčuje banánu zajímavou chuť. To umožňuje připravit rychlý a snadný dezert pro dva a pokud dávky zdvojnásobíme tak pro čtyři strávníky.
Suroviny:2 velké banány1 šálek kokosového mléka2 lžíce cukru1/4 lžičky mleté skořice
Postup přípravy:Banán oloupeme a nakrájíme na sousta.Na středně velké pánvi uvedeme kokososvé mléko k varu.Přisypeme cukr a skořicic a za míchání rozpustíme.Přidáme kousky banány a uvedeme znovu k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 3 - 5 minut, až banány jsou měkké, ale ne rozbředlé.Podáváme horké a jestliže to vyžadujeme posypané skořicí.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME