Horké banány v kokosovém mléku
(Soňa Čermáková, Malang, Indonésie, 2001, indonéská kuchyně)
Kokosové mléko - propůjčuje banánu zajímavou chuť. To umožňuje připravit rychlý a snadný dezert pro dva a pokud dávky zdvojnásobíme tak pro čtyři strávníky.
Suroviny:
  • 2 velké banány
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice

    Postup přípravy:
  • Banán oloupeme a nakrájíme na sousta.
  • Na středně velké pánvi uvedeme kokososvé mléko k varu.
  • Přisypeme cukr a skořicic a za míchání rozpustíme.
  • Přidáme kousky banány a uvedeme znovu k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 3 - 5 minut, až banány jsou měkké, ale ne rozbředlé.
  • Podáváme horké a jestliže to vyžadujeme posypané skořicí.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]