Svíčková na niti s omáčkou "aioli"

("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:
  • 800 g svíčkové (nebo roštěnec)
  • 1 litr masového vývaru
  • 2 pórky
  • 3 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • tymián
  • estragon
    Příloha: brambory, zelenina
  • petrželka
  • 2 hřebíčky
  • pažitka
  • sůl
    Na omáčku "Aioli":
  • 2 žloutky
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • voda

  • Postup přípravy:
  • Maso svážeme nití nebo provázkem, aby drželo původní tvar během vaření.
  • Konec provázku necháme trochu delší, bude sloužit jako poutko k navléknutí na vařečku.
  • Do vody vložíme kořenou zeleninu, oloupaná rajčata, svázané bylinky a cibuli napíchnutou hřebíčky.
  • To vše vaříme asi 20 minut, pak přidáme maso, které za delší konec provázku přivážeme k vařečce.
  • Vařečku položíme napříč hrnce a vaříme v připraveném zeleninovém vývaru asi 30 minut.
    Příprava omáčky "aioli" (majonézy s česnekem):
  • Omáčku připravíme rozšleháním žloutků s česnekem a pomalým přikapáváním oleje (je to vlastně česneková majonéza).
  • Na závěr přidáme šťávu z citrónu a vodu.
  • Jako přílohu můžeme k pokrmu podávat brambory a zeleninu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]