Indické zapečené brambory - Alu Gauranga
(Tony Linhart: "Chatař a chalupář", číslo 9. strana 45, 1998, indická kuchyně)
Suroviny: 1 kg brambor750 ml zakysané smetany3 lžičky mleté kurkumy (do smetany)2-3 lžíce sušeného mléka300 g tvrdého sýradalší koření: mletý pepř, mletý koriandr1 lžíce máslasůl
Postup přípravy:Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky, kterými vyložíme vymaštěný pekáček.Posypeme pepřem, koriandrem a sýrem nakrájeným na kousky.Zalijeme 1/3 uvedeného množství smetany (250 ml), kterou předem promícháme s 1 lžičkou kurkumy.Pak vrstvu ochucených brambor posázíme kousky másla.Tento postup ještě dvakrát zopakujeme (nakonec máme v pekáči 3 vrstvy brambor).Poslední vrstvu posypeme sušeným mlékem, pokryjeme alobalem a pečeme 45 minut při 180°C.Na závěr fólii odstraníme a necháme povrch brambor zhnědnout.
ZPĚT do kapitolyHOME