Indické dušené brambory - Alu dom
(Alena Nouzová aj.: "Variace na kuchyně Orientu", strana 94, Avicenum Praha. 1983, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 700 g středně velkých brambor
  • 2 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky směsi koření "garam masála"
  • 200 ml jogurtu
  • 3 bobkové listy
  • 80 g másla
  • 3 papričky chilli
  • špetka cukru
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 1 lžíce soli

    Postup přípravy:
  • Brambory uvaříme (mohou být oloupány před nebo i po vaření).
  • Pobodáme je ostrou vidličkou a potřeme pastou z kurkumy, garam masála, soli, našlehaného jogurtu.
  • Na tuku opražíme po několik vteřin bobkové listy, pak přidáme rozlámané papričky chilli.
  • Mícháme na středním ohni, dokud nezačnou průsvitnět a máslo se trochu nezbarví.
  • Vsypeme cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat.
  • Vložíme brambory, zamícháme a přidáme sekanou pažitku.
  • Přikryjeme těsnou pokličkou a vložíme na 25 minut do mírně předehřáté trouby.
  • Jogurt by měl vytvořit hustý povlak.
  • Podáváme horké.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]