Indické dušené brambory - Alu dom
(Alena Nouzová aj.: "Variace na kuchyně Orientu", strana 94, Avicenum Praha. 1983, indická kuchyně)
Suroviny:700 g středně velkých brambor2 lžička mleté kurkumy1/2 lžičky směsi koření "garam masála"200 ml jogurtu3 bobkové listy80 g másla3 papričky chillišpetka cukru2 lžíce sekané pažitky1 lžíce soli
Postup přípravy:Brambory uvaříme (mohou být oloupány před nebo i po vaření).Pobodáme je ostrou vidličkou a potřeme pastou z kurkumy, garam masála, soli, našlehaného jogurtu.Na tuku opražíme po několik vteřin bobkové listy, pak přidáme rozlámané papričky chilli.Mícháme na středním ohni, dokud nezačnou průsvitnět a máslo se trochu nezbarví.Vsypeme cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat.Vložíme brambory, zamícháme a přidáme sekanou pažitku.Přikryjeme těsnou pokličkou a vložíme na 25 minut do mírně předehřáté trouby. Jogurt by měl vytvořit hustý povlak.Podáváme horké.
ZPĚT do kapitolyHOME